houtskelet-systeembouw

constructiedelen voor het houtskelet worden door ons zoveel mogelijk zelf uitgetekend, berekend, en prefab vervaardigd in eigen werkplaats. Wij werken zoveel mogelijk met de hoogwaardige en uitgebreid geteste houtprodukten van de finse producent Metsäwood, zoals kerto en finnjoist. Deze gelamineerd-fineerhout producten zijn sterker, rechter, lichter en meer stabiel dan traditioneel zaag- en timmerhout. De ruimte tussen de balken wordt benut als isolatieruimte. Dit betekent dat er isolatie van 20cm dikte in de buitenmuren kan worden toegepast.

fundering

Als fundering worden de innovatieve vloerdelen toegepast van Futura uit Duitsland. Deze vloerdelen maken het mogelijk om tegelijkertijd de fundering, vloerisolatie, vloerverwarming en afwerkvloer te maken. De bouwput hoeft hiervoor slechts 30cm diep uitgegraven te worden en de vloer is meteen in zijn geheel klaar waardoor er een aanzienlijke tijdsbesparing gerealiseerd wordt. Tevens heeft deze vloer een zeer hoge isolatiewaarde en komt er minder vocht in de woning tijdens de bouw.


spouw-isolatie

Als isolatie van de spouw wordt vlaswol toegepast van Isovlas. Het grote voordeel van vlas ten opzichte van minerale wol is dat vlas vochtregulerend is. Dit wil zeggen dat wij dampopen kunnen bouwen; de dampdichte laag (de regenjas) kan weggelaten worden. De isolatie wordt pas aangebracht als de bouw waterdicht is zodat alles droog blijft.

wanden

De wandafwerking, zowel buitenzijde (spouw) als binnenzijde, bestaat uit brand- en vochtwerende beplating van Fermacell. Deze beplating wordt al in de werkplaats aangebracht, en zorgt zodoende voor de benodigde stijfheid van de wanden tijdens transport en plaatsing

verdiepings-vloer

De gelamineerd-houten verdiepingsvloer wordt geleverd door Poppensieker-Derix. Deze vloeren zijn licht, zeer geluidsdempend en worden zwevend geplaatst waardoor de hele constructie lichter kan zijn en dus goedkoper. Nog een voordeel is dat de afwerking van deze vloeren dermate hoog is dat het niet nodig is om het plafond van de benedenverdieping verder af te werken!

wand-afwerking

Voor de afwerking van de buitenwand kan gekozen worden voor traditioneel metsel- en/of timmerwerk. De fermacell binnenwanden kunnen eenvoudig gestuct worden.