De voordelen van dampopen systeembouw

De HSB-elementen worden dampopen en met natuurlijke materialen geprefabriceerd. Hierdoor ontstaat er een aangenaam leefklimaat. Waarbij de constructie zelf de gehele vochthuishouding reguleert. Houtskeletbouw bezit weinig massa, toch vindt er ’s zomers nauwelijks meer opwarming plaats dan bij een steenachtig huis of gebouw, mits men voor afdoende zonwering zorgt. ‘s Avonds daarentegen is het door ventilatie en nachtelijke afkoeling vrij vlot weer fris en aangenaam in huis. Een steenachtige constructie blijft ondanks ventilatie in de zomer de hele nacht warmte uitstralen.

Duurzaam

E en B Systeembouw uit Wanroij maakt betaalbaar duurzaam bouwen in Noord-Brabant mogelijk. Wij denken mee met onze leefomgeving en gebruiken voor duurzaam bouwen materialen die, waar even mogelijk, ecologisch verantwoord en natuurlijk zijn. Daarnaast gaan wij milieuvriendelijk te werk om het milieu – en uw portemonnee – zo min mogelijk te belasten.

Een kleinere ecologische voetafdruk

Duurzaamheid staat tegenwoordig steeds hoger in het vaandel. Particulieren en bedrijven proberen hun ecologische voetafdruk te verminderen door bijvoorbeeld de uitstoot van CO₂ te verlagen, fossiele brandstoffen in te wisselen voor groene alternatieven en bewuster inkopen te doen. Zulke dagelijkse overwegingen zijn al stappen in de goede richting. Maar wist u dat u ook bij grotere ondernemingen kunt kiezen voor het milieu? Wat dacht u van duurzaam bouwen en duurzaam verbouwen? In deze tijden van milieubewust leven worden er steeds hogere eisen gesteld aan de woningbouw, tot volledig energieneutraal bouwen aan toe. Waar dit vroeger nog een hele kostenpost was, worden duurzame oplossingen echter steeds toegankelijker voor ieder publiek. Zo komt een beter leefmilieu voor iedereen een stukje dichterbij. Kiezen voor een milieuvriendelijke aanpak betekent bovendien dat u ook bespaart op energiekosten en profiteert van een gezondere leefruimte.

Onze duurzame werkwijze

Energiezuinig bouwen is dus geen onbereikbaar doel meer, mits u weet waar u moet zijn natuurlijk. E en B Systeembouw helpt u graag met betaalbaar duurzaam bouwen. Wij werken bijvoorbeeld met de meest innovatieve technieken en materialen als het aankomt op isolatie. De ecologische, natuurlijke Isovlas-isolatie en Fermacell-wanden zijn van biologisch afbreekbaar afvalproduct gemaakt. Dat maakt het productieproces milieuvriendelijker en zorgt dat vochtregulatie natuurlijk verloopt. Ook geniet u hiermee van een duurzaam warmtebehoud, sterke geluidsisolatie en een hoge mate van brandveiligheid. Ten slotte kunnen wij met onze werkwijze zeer snel alle systeembouw uitvoeren. Hoe sneller en efficiënter er gebouwd wordt, hoe voordeliger dit voor u is. Dát is pas betaalbaar duurzaam bouwen! Kortom: reden genoeg om met E en B Systeembouw te kiezen om te beginnen met ecologisch bouwen.

Isolatie

Duurzame, comfortabele en ook nog eens energiebesparende isolatie. Dat is precies wat isolatie met het natuurlijke materiaal vlaswol is! Voor deze Vlaswol-isolatie in Noord-Brabant e.o. bent u aan het goede adres bij E en B Systeembouw. Wij isoleren met dit hoogwaardige materiaal, zodat u geniet van een aangename binnentemperatuur én het milieu gewaarborgd blijft.

De voordelen van vlaswol

Isovlas, een type vlaswol, is een materiaal dat bekend staat om de uitstekende eigenschappen in warmte- en geluidsisolatie. Hiermee bent u zo goed als verzekerd van een prettig woon- of werkklimaat. Dit komt omdat Isovlas-isolatie de volgende voordelen ten opzichte van minerale wol met zich meebrengt:

  • Een fijne temperatuur: dankzij de sterk isolerende kwaliteiten wordt overmatige kou en hitte geweerd en blijft de binnentemperatuur altijd aangenaam;
  • Een lagere rekening: verwarming en/of airconditioning hoeven minder snel gebruikt te worden, wat aardig op stook- en energiekosten bespaart;
  • Geen geluidsoverlast: Isovlas-isolatie houdt ongewenste geluiden eveneens buiten de deur – u kunt dus in alle rust uw dagelijkse werk- en bezigheden uitvoeren;
  • Duurzaamheid: het product is gemaakt van natuurlijke, recyclebare materialen, waardoor het een zeer duurzame en milieuvriendelijke keuze is. Een van de grootste voordelen van Isovlas-isolatie is toch wel de goede vochtregulering. Daardoor is damp-open bouwen mogelijk, wat een volledig gesloten dampdichte laag overbodig maakt. Op die manier blijft alles droog en netjes. Bovendien maakt dit de luchtvochtigheid van een gebouw een stuk natuurlijker. De ruimte ‘ademt’ als het ware en de kans op schimmel neemt aanzienlijk af.

Snel en duurzaam resultaat

E en B Systeembouw past vlaswolisolatie toe in woningen en bedrijfspanden. Hierbij benutten wij de ruimte tussen de balken van de houtskelet elementen, die wij (grotendeels) prefab bouwen, wat inhoudt dat er maar liefst 20 tot 28 cm aan isolatie kan worden aangebracht. Zo profiteert u van een extra duurzaam resultaat.